Een luxe hefdak voor je Transporter buscamper

Middels een hefdak breid je makkelijk de ruimte in je camper uit, niet alleen om te kunnen staan in je buscamper, maar natuurlijk ook voor het creëren van volwaardige (extra) slaapplaatsen. Ook heb je een hefdak in een kleinere/compacte bus nodig om te kunnen voldoen aan de inrichtingseisen voor de Belastingdienst. Om zo uiteindelijk je kwarttarief motorrijtuigenbelasting te kunnen krijgen. Minstens zo belangrijk dus!

Zelf een hefdak plaatsen?

Het kan zeker, er zijn genoeg mensen die het zelf hebben gedaan en waarbij het goed is gelukt. Helaas zijn er ook genoeg verhalen van eeuwig lekkende hefdaken, en zelfs onveilige situaties. Een foutje is zo gemaakt. Wij raden zeker aan om je eigen camper (deels) zelf te bouwen, maar laat een hefdak over aan een professional. Hoe fijn is het als je je bus weg brengt, er geen omkijken naar hebt, en na een paar dagen je Transporter (of andere bus) ophaalt met een perfect afgewerkt hefdak? Doen dus wat ons betreft.

Kwaliteit

Nu zijn er veel types en merken hefdaken in Nederland in omloop. Maar de kwaliteit en de look & feel is vaak ook een dingetje.. Nu hebben wij het perfecte hefdak gevonden, die voldoet aan hoge afwerkings standaarden, hoge kwaliteit en een perfecte look heeft. Net een beetje meer dus dan de ‘standaard’ hefdaken. 

Het is een hefdak over de volledige lengte van je bus (L1 of L2), met of zonder slaapplekken. Het hefdak opent middels zwaar uitgevoerde gasveren aan de voorzijde, zodat je bij de keuken (achter de cabine stoelen) de meeste hoogte creëert. Het bed opent mee naar boven. Zodra je het bed in gebruik wilt nemen kun je deze naar beneden trekken, wat heel makkelijk gaat middels de kleine ingebouwde gasveren. Ook beschikbaar voor jouw Renault Trafic buscamper, Volkswagen T4 en binnenkort voor de Ford Transit Custom.

Tentdoek & voordelen hefdak

Het voordeel is dat dit type hefdak naast een gedegen harde schaal, een hoogwaardig tentdoek heeft. Andere vvoordelen van het hefdak:

 • Het is hitte- en vochtbestendig 
 • Zeer gestroomlijnd
 • Minimale verhoging van je bus (+/- 5cm)
 • 2 jaar garantie 
 • Voor lange- en korte wielbasis
 • Volledig open te ritsen voorzijde

Dit laatste is het mooiste (wat ons betreft): Het kan volledig worden open geritst voor het echte kampeergevoel, voor uitzicht op de sterren! Ook kun je alleen de ventilatie openingen gebruiken voor frisse lucht. Geen lelijk plastic venster, alleen de beste kwaliteit tentdoek en ritsen.

Hefdak laten inbouwen via ons?

Dus heb je een hefdak nodig voor je compacte buscamper (in wording)? We kunnen je naast onze camper inrichtingen ook hiermee helpen. 

Wat is inclusief bij de montage van het hefdak: 

 1. het hefdak inclusief tentdoek
 2. uniek sluitsysteem voor extra veiligheid
 3. afwerking metalenrand in viltkleur naar keuze (5 opties)
 4. bij slaaphefdak: matras + bodem
 5. TUV/RDW certificaat

Waar je aan moet denken als je een hefdak via ons wilt laten plaatsen: 

 • de bus moet gewassen aangeleverd worden
 • de binnenzijde van de bus moet helemaal leeg zijn (geen plaatwerk in de wanden, geen vilt bekleding, geen isolatie en geen meubels)

Schuifraam Transporter bus

Daarnaast kunnen we ook unieke schuiframen en dummy ramen plaatsen, beide van echt glas, voor in jouw Volkswagen T5 of T6. Het plaatsen van ramen is ook een klus voor de ervaren camperbouwer. We helpen je er graag bij.

Wat kost het T5/T6  hefdak? 

We kunnen het hefdak en/of de ramen, alleen leveren in combinatie met een Camper Meubilair meubelset. Zit er echt geen meubel bij dat voldoet aan jouw wensen, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Een ‘complete’ set bestaande uit: 

 • Luxe slaaphefdak
 • 2 x schuifraam (1x links, 1x schuifdeur)
 • Camper Meubilair zelfbouwpakket van onze kastenwand uitgevoerd in wit HPL 

De L1 (SWB) pakket optie krijg je al voor EUR 9.350,-

De L2 (LWB) optie is EUR 9.600,- 

Genoemde prijzen zijn inclusief BTW, inclusief montage en engineering. 

Mogelijke extra’s:

 • Ledlampje tip touch in hefdak – EUR 95,-
 • Hefdak in kleur naar keuze laten spuiten (basis is wit) – EUR 795,-
 • Dummy ramen, achter de schuiframen
 • 1 ipv 2 schuiframen
 • Andere camper inrichting, bijvoorbeeld de rondzit
 • Inbouw van RDW gekeurde zitplaatsen / camper stoelen

We werken met korte lijnen, en korte levertijden (denk aan +/- 4 weken). 

Het hefdak is ook beschikbaar voor Renault Trafic, Volkswagen T4 en vanaf voorjaar 2023 ook voor de Ford Transit Custom.

Wil je jouw inbouw afspraak inplannen? Laat het ons weten! We helpen je graag.

06-12882278